Нашият Григор Димитров надви безапелационно с 3:0 сета (7:6, 7:5, 6:2) Аслан Карацев

...
Нашият Григор Димитров надви безапелационно с 3:0 сета (7:6, 7:5, 6:2) Аслан Карацев
Коментари Харесай

Григор ги почна на Australian Open - постави руснак на колене в 3 сета

Нашият Григор Димитров надделя безапелационно с 3:0 сета (7:6, 7:5, 6:2)   Аслан Карацев и се класира за втория кръг на шампионата от Големия шлем Australian Open. 

Първата ни ракета не даде подозрения кой е по-добрият всред двамата и справедливо стигна до чиста победа на корт " 1573 " в Мелбърн за тъкмо 2:22 часа игра.

Гришо изпълняваше по-добър сервис, само че разликата пристигна от другаде. Непредизвиканите неточности. Карацев направи 48 за три сета, до момента в който родният тенисист – четири пъти по-малко (12).

Освен всичко руснакът играеше прибързано. Избягваше дългите разигравания, притискаше самичък себе си и допускаше голям брой неточности, от които Димитров се възпозлва по най-хубавия метод.

В първият сет до пробиви не се стигна. Той беше решен от тайбрек, извоюван от българина по безапелационен метод със 7:3. Вторият сет беше доста сходен. Двамата още веднъж сервираха устойчиво. Григор обаче проби за 6:5 и затвори сета със 7:5. Играта на Карацев напълно се срина в третата част. Димитров направи два пробива и елементарно затвори мача след 6:2.

Във втория кръг поставеният под №28 Григор Димитров ще има за противник сърбина Ласло Джере, който съкруши в четири сета квалификанта Зизу Бергс - 6:4, 1:6, 6:4, 6:1.

Въпреки жегата в Австралия, Григор Димитров стартира съвършено мача. На собствен сервис той не даде никаква шансове на Карацев и завоюва първия гейм на 0. Руснакът също беше безапелационен на начален удар и въпреки че да направи една груба непредизвикана неточност, с ас изравни 1:1. Почивката пристигна без пробиви. В третия гейм първият сервис на Григор не влизаше, само че Карацев съумя да открадне единствено една точка. 

Последва съществено разколебаване в сервис гейма на Карацев. Руснакът направи няколко неточности, само че и ас в най-точния миг, с цел да избави първата опция за пробив в мача. В последна сметка международният №82 се измъкна и равенството в геймовете още веднъж беше възобновено. Григор продължаваше да е хладнокръвен на начален удар. Грешка след неточност на съветския представител спомогна на нашия тенисист да води с 3:2 при втората отмора.

В шестия гейм Димитров съумя да се " закачи ", печелейки две точки, само че не стигна до благоприятни условия за пробив. Карацев завоюва гейма за 3:3. На сервис на родния представител се стигна до 30:30. Непредизвикана неточност на руснака и положително отиграване на Гришо му върнаха задатъка в геймовете – 4:3.

Аслан Карацев като че ли избягваше дългите разигравания. Той прибързваше в доста обстановки и Григор взимаше лесни точки. Представителят на Русия въпреки всичко не даде шансове за пробив и изравни при 4:4. Същото направи Григор, с цел да поведе с 5:4 преди решителните моменти на първия сет.

В десетия гейм двойна неточност на Карацев даде опция на Димитров да стигне до тъждество при 30:30. Руснакът обаче вкара два мощни сервиса и завоюва гейма. След това Григор се оказа в догонваща позиция, изоставайки с 0:15, само че с няколко страхотни отигравания излезе напред с 6:5 и си подсигури най-малко тайбрек. Руският тенисист беше подложен в обстановка да сервира за оставане в сета. Той не сподели съмнения и взе 12-ия гейм за 6:6 и тайбрек.

При 1:1 двойна неточност на Карацев даде задатък на Григор с минибрейк, който беше върнат незабавно за 2:2. Ас на българина направи резултат 3:2. Смяната на полетата пристигна след нов минибрейк и 4:2 в интерес на Григор. Добър минаващ удар направи резултата 5:2 за нашия. От там насетне уравнението не беше комплицирано. Григор Димитров затвори първия сет и поведе след 7:3 в тайбрека.

В първия гейм на втория сет Карацев " разстреля " Григор с мощни сервиси. Българинът нямаше никакви шансове за стойности ретури и руснакът поведе с 1:0 в геймовете. Родният тенисист приложи най-хубавия лек в сходни случаи – бърз сервис гейм, извоюван на 0, благодарение на бомбени начални удари. В третия гейм сервисът на Карацев не беше толко безапелационен. Поставеният под №27 в схемата поведе с 0:30 и стигна до точка за пробив при 30:40. Първият сервис на съветския играч не влезе, само че Димитров изкара ретура в навън и се стигна до тъждество 40:40. С известни усложнения, само че въпреки всичко Карацев не позволи пробив и направи резултата 2:1 в своя изгода.

Със мощни сервиси Григор изравни при 2:2 и върна напрежението в противниковото поле. Неговият конкурент на собствен ред поведе с 40:0, след което загуби две точки за 40:30, само че затвори гейма, преди да даде късмет на Гришо да даже да намерения за пробив.

Първата българска ракета влезе в доста добър темп и стартира да прави ас след ас. Карацев нямаше отговор и резултатът в геймовете още веднъж беше подравнен – 3:3. В седмия гейм слънцето светеше право в очите на руснака, който изпитваше проблеми с началния удар. Стигна се до 30:30, само че не и до благоприятни условия пред Григор да пробие.

Григор Димитров се оказа в сложна обстановка, с закъснение от 15:30 на свое подаване. Тогава най-хубав другар се оказа първият му сервис, който разруши посрещане на Карацев за 4:4. 82-рият в света също завоюва подаването си без особени проблеми и сложи Григор в неуместна обстановка, при 4:5 да би трябвало да сервира за оставане във втория сет.

Най-добрият български тенисист не изглеждаше по никакъв начин обезпокоен от този факт, продължи да вкарва първи сервис и за към минутка съумя да изравни (5:5).

В 11-ия гейм от втория сет Карацев играеше съвсем напълно на втори сервис. Той направи и двойна неточност и Димитров стигна до два скрити сетбола, които пропиля. От 15:40, руснакът стигна до тъждество поради загуба на централизация от страна на родната ракета. Последва обаче нова двойна неточност и Григор получи трета опция за пробив, която пропиля по доста малоумен метод с бекхенд в навън. Ретур в мрежата при слаб начален удар и четвърта поред пропиляна златна опция за брейк. Едва от шестия опит пробивът стана факт, Григор поведе с 6:5 и получи опция да сервира за спечелването на втория сет.

Гришо не беше напълно безапелационен. Озова се в обстановка 0:30, след това трябваше да избавя точка за връщане на пробива. Карацев не съумя да се възползва от възможностите си и в последна сметка нашият тенисист завоюва гейма и затвори втория сет със 7:5. 

Третата част стартира както предходните две. Двамата тенисисти завоюваха подаванията си и си размениха по един гейм, като шансове за пробив не се откриха пред никого. В третия гейм Григор поведе с 15:30, само че последваха мощни сервиси на Карацев, с цел да поведе с 2:1.

По-продължителните разигравания бяха малко при започване на третия сет. Точките се решаваха със сервис. Началният удар на Григор беше безукорен, надлежно първата българска ракета завоюва четвъртия гейм на 0 и изравни – 2:2.

Григор Димитров печелеше съвсем всички дълги разигравания и Карацев беше наясно с това. Именно след едно по-дълго разиграване в петия гейм нашият тенисист стигна до точка за пробив при 30:40. Руснакът трябваше да играе на втори сервис, прати топката в мрежата и втората отмора пристигна при сериозен задатък в интерес на нашия играч.

Българинът направи най-хубавото след брейк – затвърждаване на пробива и то с гейм на 0, макар че последната точка пристигна с известна доза шанс. Топката срещна филето на мрежата, само че попадна в полето на Карацев, върху линията.

В седмия гейм Григор стигна до две точки за втори пробив. Родният тенисист имаше отговор на всичко, което съперникът му оферираше, в това число догони доста добра къса топка. Българинът поведе с 5:2 и си подсигури задоволително на брой благоприятни условия да затвори мача с 3:0 сета.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР